tvrdé sýry

 
32
454132454

Stránka 1 z 1 - 16 položek celkem

  • Kód: 130298
    Skladem

    32,50 Kč
  • hriňovská cihla 30% Kód: 130259
    Skladem
    Hriňovská cihla - sýr s přidaným rostlinným tukem, podíl tuku nepoznatelný na chuti, přesto je doporučuji každému odběrateli vyzkoušet chování tohoto produktu na samotných výrobcích. Při nastrouhání na pizzu se může jinak chovat v elektrických pecích a jinak v pecích na dřevo. Patří mezi levnější produkty.

    85 Kč
  • hriňovská cihla strouhaná 3kg Kód: 130261
  • gouda 48% Kód: 130232
    Skladem
    Gouda (Chauda) je tvrdý sýr nizozemského původu vyráběný z kravského mléka. Je označován jako jeden z nejlepších sýrů na světě. Vyznačuje se žlutou vnitřní hmotou. Jeho vůně je jemná, s lehkým oříškovým nádechem. Díky vyššímu obsahu tuku (48 %) má mladý sýr výrazně krémové těsto. Kůra sýra je žlutá, přičemž jak sýr stárne, nabývá tmavých tónů a začíná se drolit. Sýr se tradičně balí do voskového obalu. Vyrábí se v kolech či blocích. Čím mladší sýr, tím světlejší obal. Obal mladé Goudy je světle žlutý, naopak obal staré Goudy je tmavě hnědý a obal přestárlé Goudy černý. Většina produkce Goudy se vyrábí průmyslově, ale stále existují i malé provozy (zvláště na statcích s mléčnou výrobou), které zachovávají tradiční postup při výrobě tohoto sýra. Objem takové produkce činí dvě procenta celkového množství. Váha jedné cihly je cca 3kg. V kartónu 4ks tj. 12kg. Do objednávky zadávejte prosím násobek 3 a to podle toho kolik cihliček potřebujete objednat. Cena je uvedena za 1kg.

    105 Kč
  • eidam 30% Kód: 130001
    Skladem
    Eidam pochází z nizozemského Edammer kaas, je mírně nasládlý polotuhý původně plnotučný sýr vyráběný z pasterovaného kravského mléka, původem z nizozemského města Edam . Eidam má jemnou, nepříliš slanou chuť. Ve srovnání s jinými sýry je téměř bez zápachu. Barva eidamu je nažloutlá, přílišná bledost ukazuje na nedostatečnou zralost. Doba zrání eidamu se pohybuje od čtyř týdnů až po deset měsíců. Delší dobou zrání lze docílit vyšší trvanlivosti. Obsah tuku v sušině bývá 40 % nebo 45 %. Eidam s nižším obsahem tuku (20 % či 30 %) je považován za české specifikum, avšak je vhodný ke smažení (v tzv. trojobalu, ze kterého se neroztéká, oproti pravému plnotučnému – dál viz smažený sýr neboli smažák). Obsah sušiny v eidamu by měl být 52 % (u 30 % obsahu tuku) či 56 % (u 45 % obsahu tuku). Váha jedné cihly cca 3kg. V kartónu 4ks tj. 12kg. Do objednávky zadávejte prosím násobek 3 a to podle toho kolik cihliček potřebujete objednat. Cena je uvedena za 1kg.

    106 Kč
  • eidam 45% Kód: 130210
    Skladem
    eidam 45% - váha jedné cihly cca 3kg. V kartónu 4ks tj. 12kg. Do objednávky zadávejte prosím násobek 3 a to podle toho kolik cihliček potřebujete objednat. Cena je uvedena za 1kg

    108 Kč
  • uzený eidam 45% Kód: 1300002
    Skladem
    uzený eidam 45% - váha jedné cihly cca 3kg. V kartónu 4ks tj. 12kg. Do objednávky zadávejte prosím násobek 3 a to podle toho kolik cihliček potřebujete objednat. Cena je uvedena za 1kg

    110 Kč
  • almdammer 45% cca 3kg Kód: 130027
    Skladem
    almdammer 45% - váha jedné cihly cca 3kg. V kartónu 2ks tj. 6kg. Do objednávky zadávejte prosím násobek 3 a to podle toho kolik cihliček potřebujete objednat. Cena je uvedena za 1kg

    149 Kč
  • Kód: 130304
    Skladem

    247 Kč
  • gran moravia strouhaná 1kg Kód: 130269
    Skladem
    Gran Moravia je přírodní, tvrdý sýr se zrnitou strukturou, který dozrává až 24 měsíců. Obsahuje 32% bílkovin, nejvíce ze všech sýrů, dále pak významný podíl vápníku, fosforu, důležitých vitamínů (A, B1, B2, B6, B12) a minerálních solí. Gran Moravia se vyrábí z toho nejkvalitnějšího mléka v sýrárně firmy Orrero, a.s. v Litovli již od roku 1996. Strouhaná Gran Moravia je připravena ihned k použití na posyp těstovin, pizzy, salátu.... Cena je uvedena za 1kg.

    255 Kč
  • Kód: 130299
  • gorgonzola 1/4 Kód: 130264
    Skladem
    Gorgonzola je slámově bílý sýr s typicky modrou plísní, který je jedním z nejznámějších představitelů italských plísňových sýrů. Má krémovou a vláčnou strukturu s výraznou a pro něj typickou chuti a nezaměnitelnou vůní. Svůj název dostal podle města Gorgonzola, ležícího východně od Milána v Lombardii, kde byl poprvé vyroben v devátém století, dnes se tam ale již nevyrábí. Naše gorgonzola má cca 1,5kg do objednávky tedy zadávejte násobek 1,5 a to podle toho kolik kusů chcete objednat. Cena je uvedena za 1kg.

    260 Kč
  • gran moravia výseč 1kg Kód: 130256
    Skladem
    Gran Moravia je přírodní, tvrdý sýr se zrnitou strukturou, který dozrává až 24 měsíců. Obsahuje 32% bílkovin, nejvíce ze všech sýrů, dále pak významný podíl vápníku, fosforu, důležitých vitamínů (A, B1, B2, B6, B12) a minerálních solí. Gran Moravia se vyrábí z toho nejkvalitnějšího mléka v sýrárně firmy Orrero, a.s. v Litovli již od roku 1996. cena je uvedena za 1kg.

    265 Kč
  • grana padano 1/8  -  cca 5kg Kód: 130265
    Skladem
    Grana Padano je italský tvrdý sýr vyrobený z kravského mléka z dvojího dojení, který zraje 1–4 roky. Jeho chuť je vyvážená, ne příliš slaná, ale ani ne příliš jemná, trochu pikantní, čerstvá, ovocná, nasládlá s náznakem ořechů a ananasu. Sýr Grana Padano má hladkou velice tvrdou kůrku. Používá se do předkrmů, na těstoviny, zeleninové saláty, na steaky. Je vhodný k červenému i bílému vínu. Dá se dobře zamražovat. Cena je uvedena za 1kg. Do objednávky tedy zadávejte násobek 5, podle toho kolik kusů chcete objednat.

    302,50 Kč
  • Kód: 130267
    Skladem
    Grana Padano je italský tvrdý sýr vyrobený z kravského mléka z dvojího dojení, který zraje 1–4 roky. Jeho chuť je vyvážená, ne příliš slaná, ale ani ne příliš jemná, trochu pikantní, čerstvá, ovocná, nasládlá s náznakem ořechů a ananasu. Sýr Grana Padano má hladkou velice tvrdou kůrku. Používá se do předkrmů, na těstoviny, zeleninové saláty, na steaky. Je vhodný k červenému i bílému vínu. Dá se dobře zamražovat. Cena je uvedena za 1kg.

    360 Kč
  • Kód: 130290
    Skladem
    Parmezán (též parmazán nebo parmesan) je sýr původem z Itálie. Má žlutou barvu, zrnitou strukturu a hladkou kůrku. Pravý italský parmezán se nazývá Parmigiano-Reggiano a je chráněnou značkou původu. Název parmezán se používá pro sýry ho napodobující. Vyrábí se z čerstvého a částečně odtučněného kravského mléka. Sýry mají tvar bochníků o průměru mezi 35–45 centimetry a tloušťce 18–34 cm. Tyto bochníky se nechávají 15–20 dnů máčet v solném roztoku. Následuje zrání na dřevěných policích, které trvá od 1 roku do 3 let. Parmezán se snadno rozpouští a používá se do polévek, omáček, do těstovin, jako posyp nebo se dá konzumovat samotný s vínem. Cena je uvedena za 1 kg.

    454 Kč

Stránka 1 z 1 - 16 položek celkem