eidam 30%

Neohodnoceno
 
 
Eidam pochází z nizozemského Edammer kaas, je mírně nasládlý polotuhý původně plnotučný sýr vyráběný z pasterovaného kravského mléka, původem z nizozemského města Edam . Eidam má jemnou, nepříliš slanou chuť. Ve srovnání s jinými sýry je téměř bez zápachu. Barva eidamu je nažloutlá, přílišná bledost ukazuje na nedostatečnou zralost. Doba zrání eidamu se pohybuje od čtyř týdnů až po deset měsíců. Delší dobou zrání lze docílit vyšší trvanlivosti. Obsah tuku v sušině bývá 40 % nebo 45 %. Eidam s nižším obsahem tuku (20 % či 30 %) je považován za české specifikum, avšak je vhodný ke smažení (v tzv. trojobalu, ze kterého se neroztéká, oproti pravému plnotučnému – dál viz smažený sýr neboli smažák). Obsah sušiny v eidamu by měl být 52 % (u 30 % obsahu tuku) či 56 % (u 45 % obsahu tuku). Váha jedné cihly cca 3kg. V kartónu 4ks tj. 12kg. Do objednávky zadávejte prosím násobek 3 a to podle toho kolik cihliček potřebujete objednat. Cena je uvedena za 1kg.
Dostupnost Skladem
106 Kč    
Kód produktu 130001
Kategorie tvrdé sýry
 
Hmotnost 3 kg